Psáno 15. července 2006

Ahojky,

tak se znovu ozývám ze země klokanů. Minulý víkend jsme vyrazili na výlet do Chillagoe, což je malé důlní městečko asi 200km od Cairns. Teď už jeho sláva pohasla a žije tam asi 20 lidí, ale dříve tam bylo až 1500 lidí. Je to poslední město na západ od Cairns, kde se nechá natankovat, protože jsme tam našli ceduli, že další město je 560km daleko 🙂 . Výlet to byl super, spali jsme jen tak v divočině u potoků, kde jsme se také koupali. Krokodýly jsme naštěstí nepotkali 🙂 .

Já jsem byl v týdnu na čtyřdenním kurzu potápění, který byl také super. Strašně moc se mi to líbilo a mohl bych se potápět pořád. Měli jsme dva dny trénink v bazénu a dva dny na otevřeném moři u korálových útesů Great Barrier Reef. V bazéně to bylo bez problémů, i teorie byla jednoduchá, ovšem na moři to bylo horší. Je tu totiž celý týden šílené počasí a tak byly obrovské vlny a mě se ve středu udělalo cestou k útesům blbě. Tak jsem se sice potápěl, ale soustředil jsem se víc na to, abych přežil, než abych si to užil 🙂 . Čtvrtek byl super, to už mi bylo fajn a měli jsme 3 ponory, dva s instruktorkou, která nás vodila kolem korálu až dokud nám nedocházel vzduch a poslední samostatný. Ten byl nejlepší, koupil jsem si i jednorázový podvodní foťák a snažil se něco nafotit.

Včera večer jsme byli na párty ve městě, kde se ostatní loučili s kamarády z jazykovky. Bylo to super, pili jsme, tancovali na stole atd. 🙂 . Své fotky jsem zatím neměl čas dát na Internet, ale Kuře pilně udržuje jejich fotogalerii. Já jsem také doplnil deníček za posledních 14 dní (www.jandic.com/australie/ – přesunuto sem).

V neděli odlétáme do Darwinu kde půjčujeme terénní auto a mizíme na 10 dní do divočiny. Pokud nás nic nesežere, ozveme se zase z Darwinu 🙂 .

Mějte se všichni moc fajn, ze země protinožců zdraví Pavlík – Inža

Přidat komentář